Jó reggelt! – Jó napot! – Jó estét! – Kellemes és hasznos időtöltést kívánok a honlapon! dr. Élthes Eszter


KEZDŐLAP

ÉRDEKESSÉGEK

HÍREK

SAJÁTVÉR TERÁPIA

ELMÉLETI HOMEOPÁTIA

GYAKORLATI HOMEOPÁTIA

ALKATI KEZELÉS

ALKATI SZEREK

GALÉRIA

GYAKORI KÉRDÉSEKLEGÚJABB FRISSÍTÉSEKKERESÉS A HONLAPON

KÖNYV- ÉS HONLAPAJÁNLÓ

KAPCSOLATA SZÉNANÁTHA GYÓGYÍTÁSA
A HOMEOPÁTIÁRÓL KÖZÉRTHETŐEN


KÖNYV- ÉS HONLAPAJÁNLÓ


HONLAPOK


A Budapest III. kerület Lajos u. 35. szám alatti Aranysárkány patika honlapja:
www.aranysarkanypatika.hu

A Budapest XI. kerület Gazdagréti tér 6. szám alatti Gazdagréti patika honlapja:
www.homeopatika.hu

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület honlapja:
www.homeopata.hu


AJÁNLOTT HOMEOPÁTIÁS GYÓGYSZER-GYÁRTÓK

Az oszrák Remedia gyógyszertár honlapja:
www.remedia.at/hu/

http://www.remedia-homeopathy.com/hu/homeopatia/Remedia-Homeopathy-5-500-homeopathic-remedies/s543.html

A DHU – Német Homeopátiás Unió – magyarországi képviseletének,
a DHU monokompenensű gyógyszerek forgalmazójának honlapja
mottója (a Boiron tégelyekre utalva): „Tízszeres mennyiség – kevesebb, mint kétszeres áron!”
www.peithner.hu


EGYÉB HONLAPOK

A következő honlap címen bármilyen gyártótól, bármilyen homeopátiás gyógyszert meg lehet rendelni, amit 990 Ft postaköltségért küldenek ki országszerte:
www.pharmaexpressz.hu/hu/specialitasaink/homeopatia

Ennek az oldalnak a (rövidített) másolata:
www.szenanatha.atw.hu

Az (időközben megszűnt) Remedium Kiadó honlapja:
www.remedium.hu


KÖNYVEK


MAGYAR NYELVŰ HOMEOPÁTIÁS KÖNYVEK
Dr. Élthes Eszter, Kis Herczegh Csilla
A SZÉNANÁTHA GYÓGYÍTÁSA – BIZTOSAN, OLCSÓN, TARTÓSAN, MELLÉKHATÁSOK NÉLKÜL

Ez a honlap eredetileg e könyv mellékleteként készült. A könyvről bővebben lásd elsősorban a kezdőlapot.

A könyv címe csalóka, hiszen csak az első fejezete foglalkozik a szénanáthával, a másik három általában a homeopátiával. Miközben szórakoztatóan és közérthetően mesél róla, minden sorából a homeopátia melletti elkötelezettség, és a homeopátia helyességében való meggyőződés tűnik ki.
Peter Chappell
LELKI GYÓGYÍTÁS HOMEOPÁTIÁVAL – ÖNSEGÍTŐ KÉZIKÖNYV

Részlet a könyv hátsó borítójáról: „Ez a könyv az első az érzelmi megrázkódtatások homeopátiás gyógyításáról. Ki hinné, milyen meghatározóak lehetnek az életünk során átélt kisebb-nagyobb lelki traumák egész életünkre, testi-lelki egészségünkre, érzelem- és gondolatvilágunkra.”

Az egyik legérdekesebb és leghasznosabb könyv, amit magyar nyelven a homeopátiával kapcsolatban kiadtak. (A könyvet 2016-ban, más borítólappal, újra kiadták.)
Interneten újabban a könyv (2017. márciusi információ szerint) ezen a linken érhető el, illetve tölthető le:
https://issuu.com/magyarkonyvek/docs/name1babf4Dana Ullman
HOGYAN GYÓGYÍTSUK GYERMEKEINKET HOMEOPÁTIÁVAL

Részlet a könyv hátsó borítójáról, illetve a szerző ajánlásából: „A szerző több mint hetvenöt fizikai és érzelmi tünetegyüttest ír le, amelyek megszüntetésére homeopátiás gyógymódokkal, gyógyszerekkel és értékes tanácsokkal szolgál.”
„Ezt a könyvet azoknak a szülőknek ajánlom, akik bátorítani szeretnék háziorvosukat a homeopátiás gyógyszerek tanulmányozására és alkalmazására.. Talán orvosuk már használja is ezeket a szereket.”

A könyv írója igen aktív az internet világában is, számtalan cikkben fáradthatatlanul népszerűsíti a homeopátiát. Tőle is sokat idézek.Dr. Kornhoffer Mária
MINDENNAPOK HOMEOPÁTIÁJA – HOMEOPÁTIÁS HÁZIPATIKA

Részlet a könyv előszavából: „Ez a könyv egy kicsiny ízelítő a homeopátia nagy tudományából, mely nem törekedett a gyógyszerképek ismertetésekor a teljességére, ám a mindennapos panaszok otthoni kezelésére kíván útmutatót adni azok számára, akik a szintetikusen előállított gyógyszerek helyett inkább a homeopátia szelíd gyógymódját választották.”

A kis könyv előnye egyszerűsége, tömörsége. A leggyakrabban alkalmazható gyógyszereket mutatja, mégpedig pontos adagolással. De legnagyobb érdeme a második részben található javallatai az egyes panaszokhoz. Ilyen tömören és mégis használhatóan ritkán írják le a szerválasztást elősegítő tüneteket.
Robin Hayfield
HOMEOPÁTIA – ÚTMUTATÓ A MINDENNAPI EGÉSZSÉGMEGŐRZÉSHEZ

A nagyformátumú, színes igényesen tördelt könyv fejezeteinek címei: Mi a homeopátia? Egészség és jó közérzet; A homeopátia alkalmazása gyermekeknél – az alkat, azaz a konstitucionális típus; A leggyakoribb bántalmak kezelése; Útmutató a homeopátiás szerekhez; Homeopátiás házipatika.

A honlap „Homeopátia elve – még tömörebben, még egyszerűbben”, e könyvből való.


Dr. Buki Mária, Dr. Dérer Cecilia, Havasi Lászlóné,
Dr. Németh Zsuzsanna, Dr. Zarándi Ildikó
HOMEOPÁTIA NAPJAINKBAN

Részlet a könyv hátsó borítójáról, a szerzők ajánlásából: „Ez a könyv a mindennapokban jól használható módon mutatja be a homeopátiás terápiás módszert. Ajánljuk ezt a könyvet azoknak, akik még nem ismerik a homeopátiás terápiát, mert a gyakorlatban jól használható segítséget ad a természetes gyógymóddal történő gyógyulásra, mellékhatásmentesen, az öngyógyítás szintjén.”

A könyv öt szakember közös munkája, és a leggyakoribb panaszokra, betegségekre adja meg a jellemző tünetek alapján a szóbajöhető szereket adagolással együtt.

Hugo Ohntrup
HOMEOPÁTIA ÉS KERESZTÉNY HIT – ÖSSZEEGYEZTETHETŐ?

Ennek a könyvnek óriási a fontossága. Elsősorban a kiadója miatt. Ugyanis Hugo Ohntrup protestáns orvos kis művét az a katolikus Új Ember Kiadó adta ki nemrégen, mely eleddig a keresztényeket szigorúan óvta a homeopátiától.

Sőt, a könyv előszavát egy ferences atya írta, akinek sorait és a könyvről szóló kommentáromat a honlapon ITT lehet elolvasni.

A ferences szerzetes ajánlása itt olvasható.
Dr. S. R. Phatak
HOMEOPÁTIÁS GYÓGYSZERTAN

Azon igen kevés teljes Materia Medica, mely magyar nyelven is hozzáférhető. A szerző ugyan orvosoknak, azaz tudományos alapossággal írja le az egyes szereket, mégis közérthetően, vagyis, úgy, hogy a laikusok is könnyen megérthetik.

Ajánlható mindazoknak, akik valóban komolyan fogalkoznak a homeopátiával, vagyis magukat és családtagjaikat következetesen ezzel a gyógymóddal akarják kezelni.

A képen látható borító az első magyar kiadásról készült, ma már új köntösben kapható.

NÉMET NYELVŰ HOMEOPÁTIÁS KÖNYVEKDr. med. Hedwig Imhäuser
HOMÖOPATHIE IN DER KINDERHEILKUNDE – AUS DER PRAXIS - FÜR DIE PRAXIS

A szénanátha gyógyítása című könyvben ismertetett sajátvér terápiára Imhäuser doktornő hívta fel a figyelmet ebben a könyvében, mely első ízben 1970-ben jelent meg. Jelenleg a 13. kiadásnál tartanak.

Bár a könyv elsősorban orvosoknak szól, a laikusok is haszonnal forgathatják. Precíz kórlapokat találnak benne, melyeken a doktornő a pontos adagolást és a betegség lefolyását is feljegyezte. A könyv végén rövid gyógyszerbemutató is van.
Catherine R. Coulter
PORTRAITS HOMÖOPATHISCHER ARZNEIMITTEL – ZUR PSYCHOSOMATIK AUSGEWÄHLTER KONSTITUTIONSTYPEN

A könyvem és ez a honlap sokat hivatkozik erre a rendkívül szórakoztató könyvre, amelyben az amerikai homeopata a leggyakrabban előforduló alkati szereket mutatja be.

Az első kötetben a legnagyobbak, a Phosphor, Calcium carbonicum, Lycopodium, Sepia, Sulfur, Pulsatilla, Arsenicum album, Lachesis és Natrium muriaticum, a másodikban a kisebbek, a Nux vomica, Silicea, Ignatia, Staphysagria és az öt fő nozóda, a harmadikban pedig a ritkábbak, az Aurum metallicum, Thuja, Causticum, Graphites gyógyszerképét ismerteti olvasmányosan.Gerhard Risch
HOMÖOPATHIK – DIE HEILMETHODE HAHNEMANNS

A szénanátha gyógyítása című könyv és e honlap szerzője a legtöbbet Gerhard Risch-től tanult. A honlapon több részlet is található könyveiből. Gerhard Risch és az általa alapított intézet elkötelezetten szállt/száll síkra a klasszikus homeopátia mellett.

Ebben a könyvben, mely először 1985-ben jelent meg, Risch még a kenti iskola elkötelezett híve. Röviddel halála után megjelent könyvében azonban már elveti ezt az irányzatot. Ez e két műnek különös jelentőséget ad, hiszen amellett, hogy kitűnik belőle, hogy a homeopátiában különböző irányzatok vannak, azt is megmutatja, honnan hová jut el valaki, aki különösen komolyan foglalkozik ezzel a gyógymóddal.Yves Laborde und Gerhard Risch
DIE HEREDITÄREN CHRONISCHEN KRANKHEITEN

Az előző könyvismeretőben már utaltam erre a könyvre, melyet Risch professzor tanítványával, Yves Laborde-vel írt közösen, akivel a Clemens von Bönninghausen-Akadémiát alapították és vezették.

Művük úttörő a homeopátiában, teljesen szakít a Kent-Vithoulkas féle irányzattal, és Hahnemann miazma elméletét fejleszti tovább. Risch ebben az angol Burnett útját követi. Risch sajnos már nem élhette meg e könyv megjelenését, röviddel előtte meghalt. Munkáját Yves Laborde folytatja, inkább, mint a Bönninghausen akadémia.

Dr. med. Werner Bühler
HOMÖOPATHIE BEI ÄLTEREN PATIENTEN – INDIVIDUELL UND PRAXISNAH BETREUEN

Ez az 1999-ben kiadott könyv hiánytpótló a homeopátis irodalomban, mert nem a gyermekekkel vagy a legnépszerűbb betegségekkel, hanem az idős emberek nyavalyáival foglalkozik.

Az időskori különleges szempontok rövid taglalása után először az egyes gyógyszereket, majd az bevált indikációkat mutatja be, lényegre tömören, könnyen érthetően. A könyv utolsó fejezetét, a különböző ú. n. kiegészítő eljárásokat nem javaslom se elolvasásra, se kipróbálásra, és nem is helyeslem őket, mert nem tartoznak a klasszikus homeopátiához.William (és Oscar) Boericke
HOMÖOPATHISCHE MITTEL UND IHRE WIRKUNGEN – MATERIA MEDICA UND REPERTORIUM

Magyarországon túlnyomó többségben az angol nyelvű – Indiából származó – repertóriumokat használnak, olyanokat, melyek a kenti-vithoulkas-i vonalt képviselik. Ez a könyv sokkal használhatóbb, gyakorlatiasabb. Nem fektet akkora súlyt a lelki tünetekre. Ehelyett megtalálhatók benne a klinikai tapasztalatok, azaz a szereket nem csak a tünetek sokfélesége alapján lehet kikeresni, hanem a betegség neve szerint is. Külön segítség a könyv végén található terápiás index, és a repertóriumhoz szolgáló index, és a szerek gyógyszerképe végén megadott szokásos dózis.

Angol nyelven a következő linken megtalálható és letölthető:
http://www.homeoint.org/books4/boerirep/index.htm


Dr. med. Karl Stauffer
KLINISCHE HOMÖOPATHISCHE ARZNEIMITTELLEHRE

A mű első kiadása 1905-ben jelent meg. 1930-ban, a szerző halála után, tanítványa, Dr. Martin Schlegel átdolgozta, ennek az átdolgozott műnek a képen látható kiadása már a 13., ami 1998-ban jelent meg.

A könyv több szempontból is nagyon fontos: először is betekintést ad a korabeli gyakorlatba, másodszor klinikai tapasztalatok alapján közli a gyóyszerképeket, harmadszor adagolási tanácsokat is ad. Bár az adagolásra vannak általános szabályok, de azért ezek olyan szabályok, melyek alól sok, egy laikus számára túl sok a kívétel. Ezért jelent nagy segítséget ez a gyakorlatból a gyakorlat számára írodott Materia medica.Günther H. Heepen
SCHÜSSLER-SALZE – 12 MINERALSTOFFE FÜR IHRE GESUNDHEIT

E honlap szerzője nem ért egyet azzal az elgondolással, hogy a Schüßler-sók helyettesíthetik a klasszikus homeopátiát. Mindazonáltal, kiegészítésként a gyakorlatban, hasznosnak tartja e szerek bemutatását, hiszen más elméletre alapozva a homeopátia mindegyiküket használja.

Schüßler a Virchow-féle elméletet keverte a homeopátiával, ami Risch szerint olyan, mintha a tüzet a vízzel akarnák vegyíteni. E sók jelentősége tehát nem az összefoglaló nevüket adó feltaláló elméletében, hanem a homeopátiás gyógyszerként való alkalmazásukban rejlik.
Dr. Hans Martin Steingasser
HOMÖOPATHISCHE MATERIA MEDICA FÜR VETERINÄRMEDIZINER

Ez a nagyalakú könyv 1998-ban jelent meg egy osztrák állatorvos tollából. A gyógyszerképek részletes bemutatója után rövid repertórium is található a könyv végén, mely segít a szerek kiválasztásában.

Bár a homeopátiában nincsenek külön embernél és külön állatnál használatos gyógyszerek, de azért a szerek alkalmazási gyakorisága eltérő. A szerző egyes szereknél a különböző állatokra jellemző tüneteket külön is felsorolja.

Dr. Alois Tiefenthaler
HOMÖOPATHIE UND BIOLOGISCHE MEDIZIN FÜR HAUS- UND NUTZTIERE

Erről a könyvről sajnos nem tudok képet közölni, vagyis a baloldali fotó nem a köny borítójáról készült, hanem az egyik kuvaszomról.

A könyv a haszonállatok mellett, a ló, kutya és macska leggyakoribb megbetegedéseire is megadja a szükséges terápiát, szerekkel, adagolással együtt.

Feltéve: 2011. július 21.